Koersvast behandelt en herstelt maar voorkomen is beter dan genezen. Ook op preventief gebied is Koersvast uw partner. Onze trainingen bieden inzicht en handvatten om het leven beter in te richten waardoor de kans op het ontstaan van problemen vermindert en het noodzakelijke zelf-inzicht wordt vergroot. Een greep uit onze preventie-methoden:

HEPPIE Kids

HEPPIE Kids is een training die in 8 sessies de kinderen bewust maakt van de invloed die je hebt op je eigen geluk maar ook op het geluk van anderen (vriendjes, klasgenoten). HEPPIE Kids is een inzicht gevende, interactieve training die faalangst vermindert en geluk doet ervaren.

Aan de hand van 6 kernfactoren die essentieel zijn om geluk te ervaren wordt door iedere kind een persoonlijk naslagwerk gemaakt dat dient als individuele roadmap naar geluk. Deelnemers leren over faalangst, zelfvertrouwen, onderlinge relaties, competenties, emoties, doelen stellen en het maken van een plan. Ze leren dat het gevoel van geluk te beïnvloeden is en wat men moet doen om geluk te ervaren. De training is een combinatie van theorie en praktijk; kinderen creëren een eigen handboek en presenteren dit na afloop aan bijvoorbeeld ouders, oma’s en opa’s.

HEPPIE realiseert een prettiger onderwijsklimaat en verbetert cohesie in de thuissituatie omdat kinderen zich zelf beter begrijpen en dit ook kunnen uiten op de juiste wijze. Zij worden krachtiger en veerkrachtiger. HEPPIE komt voort uit de positieve psychologie en maakt gebruik van hetgeen er wetenschappelijk is onderzocht omtrent geluk. HEPPIE kent verschillende versies die aangepast zijn op de leeftijd van de deelnemers, vanaf 8 jaar en ouder.

Aandachtsmanagement

Deze training vervangt de bestaande trainingen op het gebied van timemanagement. Waar timemangement je leert te plannen en je tijd te managen is er in deze tijd van vele prikkels behoefte aan een training die je juist leert te segmenteren tussen zaken die van belang zijn.

Trainingen timemanagement bestaan al enige tijd en sluiten in de ogen van Koersvast niet meer geheel aan bij de veranderingen in de maatschappij. De maatschappij biedt tegenwoordig zoveel meer mogelijkheden en prikkels dat er meer behoefte is aan het leren van keuzes maken.

Aandachtsmanagement leert je te focussen op hetgeen voor jou van belang is. We leren je te schiften wat nu eigenlijk wel en wat jouw aandacht niet behoeft. Deze focus realiseert rust en leert je effectief te plannen. Als hoofdzaak is gescheiden van bijzaak is het leven makkelijker vorm te geven en kunnen doelen beter bereikt worden.

Aandachtsmanagement is een training vanaf 12 jaar en ouder, ook (jong)volwassenen hebben veel baat bij deze training.