Heeft u wel eens gehoord van “blended care”? Dit is een combinatie van online en offline zorg. In de regel komt dit erop neer dat (een deel) van de bestaande face-to-face werkwijzen in de zorg wordt vervangen.

Blended care bij Koersvast is een mix van fysiek, persoonlijk contact met online, persoonlijk contact. Face-to-face-contact is er ook online. Wij geloven in de deze combinatie die past in de tijdsgeest en ook voor wat betreft planning goed aansluit op onze cliënten.

Omdat wij onze behandelingen voor kinderen altijd laten samengaan met opvoedondersteuning/ouderbegeleiding, spreken we wekelijks met ouders. Zij werken en zijn niet altijd in staat om op doordeweekse dagen binnen kantoortijden met ons af te spreken. Met ons online zorgaanbod is dat probleem (deels) verholpen, ouders kunnen de opdrachten maken op een moment dat het hen schikt. En Koersvast zou Koersvast niet zijn als we ook online face-to-face zorg bieden. Er zijn twee collega’s die zich volledig richten op online zorg, zij werken samen met de persoonlijke behandelaar, laten het online aanbod aansluiten op het behandelplan en dragen op die wijze bij aan nog effectievere zorg. Onze cliënten hebben zijn met hen bekend en dat maakt de drempel laag. Het is fijn als je ook bij het maken van je opdrachten even contact kunt leggen met iemand die je kent, die jouw situatie kent en die betrokken is bij het zorgtraject. Dat praat makkelijk. En dat is waar we het voor doen. Drempels verlagen.

Hoewel Koersvast sterk gelooft in persoonlijke zorg met fysieke contacten, omdat dit effectiever is bij de meeste kinderen, begrijpen we daarnaast heel goed dat er cliënten zijn die juist de online zorg fijner vinden. We spreken dan over het algemeen over kinderen in de leeftijd van 14-18 en ouders. Als we denken dat we betere resultaten kunnen behalen in het traject door onze focus op fysiek persoonlijk contact te verleggen naar online persoonlijk contact, dan doen we dat. Het is overigens wel altijd een mix, de ingrediënten worden alleen aangepast aan de cliënt.

Onze resultaten met deze mix zijn bemoedigend, zo bemoedigend dat we door ontwikkelen. De mogelijkheden die de techniek ons biedt zijn nog lang niet uitgeput en als er manieren zijn om mensen te bereiken en te raken op de juiste manier, dan zal Koersvast die altijd met beide handen aangrijpen. Wat brengt de toekomst ons? Therapie middels Virtual Reality?