Bij Koersvast behandelen we kinderen…of moeten we het andersom zeggen: kinderen laten zich behandelen bij Koersvast. Dat klinkt misschien als een kleine onbelangrijke omvorming van dezelfde zin maar dat is het niet. Het is een wezenlijk andere benadering van zorg voor kinderen.

In plaats van kinderen naar een klinisch kantoor te laten komen, wat een kind spannend vindt en waar hij/zij zich niet op zijn/haar gemak voelt, komen wij juist naar de kinderen toe. We gaan naar school als dat de beste plek is of we komen thuis, we voetballen op straat, eten samen een ijsje of spelen gitaar met elkaar. We komen zo in een echte relatie met onze cliëntjes, een voorwaarde om in gesprek te komen over de zorgvragen waar we voor zijn ingeschakeld. Een voorwaarde om die zorgvragen effectief te behandelen. Een kindje dat zich niet veilig voelt, dat geen vertrouwen voelt, dat geen band heeft met een behandelaar, laat niks of weinig los; behandeling kan dan niet effectief zijn.

Je laten behandelen door een psycholoog is al niet leuk. Eigenlijk zegt iedereen om je heen: er is iets niet oke, daar moeten we wat aan doen. Of je voelt jezelf niet fijn en dat is de reden van de behandeling. Wat de achtergrond ook is, liever speel je gewoon op straat met je vriendjes of ben je aan het gamen of op pad met je vriend(inn)en.

Daarom maken we het leuk. Onze locaties zijn leuk, met zitkussens, een bibliotheek, speelgoed, leuke kleuren op de muur en midden in de wijk. Onze behandelaren zijn lief en verplaatsen zich in jouw leefwereld. We vragen altijd: hoe wil jij vandaag de afspraak? Wil je naar buiten, wil je dat ik naar je toe kom, vind je het fijn als ik naar school toe kom?

De ontspannen relatie die hieruit ontstaat stelt ons in staat resultaat te boeken. Resultaat dat voor ons cliëntje betekent dat die zich weer beter voelt, meer inzicht heeft, bepaald gedrag wellicht aanpast of weer zelfvertrouwen ervaart. Voor ons is dat et resultaat dat telt. Alles voor het kind. En als het dan weer beter gaat, nemen we afscheid als vrienden.