HEPPIE Kids

Koersvast ontwikkelt tevens programma’s die fungeren als preventieve zorg. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

HEPPIE Kids is een training die in 8 sessies de kinderen bewust maakt van de invloed die je hebt op je eigen geluk maar ook op het geluk van anderen (vriendjes, klasgenoten). HEPPIE Kids is een inzicht gevende, interactieve training die faalangst vermindert en geluk doet ervaren.

Aan de hand van 6 kernfactoren die essentieel zijn om geluk te ervaren wordt door ieder kind een persoonlijk naslagwerk gemaakt dat dient als individuele roadmap naar geluk. Deelnemers leren over faalangst, zelfvertrouwen, onderlinge relaties, competenties, emoties, doelen stellen en het maken van een plan. Ze leren dat het gevoel van geluk te beïnvloeden is en wat men moet doen om geluk te ervaren. De training is een combinatie van theorie en praktijk; kinderen creëren een eigen handboek en presenteren dit na afloop aan bijvoorbeeld ouders, oma’s en opa’s.

HEPPIE realiseert een prettiger onderwijsklimaat en verbetert cohesie in de thuissituatie omdat kinderen zich zelf beter begrijpen en dit ook kunnen uiten op de juiste wijze. Zij worden krachtiger en veerkrachtiger. HEPPIE komt voort uit de positieve psychologie en maakt gebruik van hetgeen er wetenschappelijk is onderzocht omtrent geluk. HEPPIE kent verschillende versies die aangepast zijn op de leeftijd van de deelnemers, vanaf 8 jaar en ouder.